V Boonu věříme, že využívání kvalitních sezónních surovin, od místních farmářů, kteří vyrábějí v režimu udržitelného zemědělství, je cesta nejen pro naše zdraví, ale i pro lepší život na naší planetě. Źít dobře, a přispívat k tomu vším co děláme, je to, co prožíváme v Boon každý den. Jsme fast food, ale kvalitní.
Vyrábíme skvělé a zdravé jídlo, převážně založené na zelenině z lokálního ekologického či organického zemědělství. Využíváme fair trade výrobky. Ctíme sezónnost.
Jsme kreativní, a naše jídlo je oslavou přírody. Připravujeme originální, jednoduché sezónní recepty. Připravujeme zdravá, kvalitní gurmánská jídla, která jsou ihned k dispozici.
Každé naše jídlo během dne je příležitost jíst dobře, žít lépe. V Boon, vždy jíte to co vidíte a vidíte co jíte. Naše kuřata jsou z udržitelného zemědělství s respektem pro život zvířat. Naše vajíčka jsou z organických farem, kde jsou kuřata vychována bez klecí, v otevřeném prostředí. Naše bylinky jsou převážně z biologických farem z podhůří Šumavy, naše zelenina je z biofarem Jižních Čech. Naše ryby jsou převážně z udržitelného a společensky odpovědného rybářství.
V Boonu chceme zpracovávat lokální produkty s využitím sezónních surovin, z místních farem v rádiusu 150 km od Prahy.
Různorodost a čerstvost jsou předpoklady ke zdravému jídelníčku. Více zeleniny v našem jídelníčku snižuje příjem kalorií, sacharidů a lepku. Zvyšuje příjem vlákniny, minerálů, vitamínů a stopových prvků. V našich jídlech najdete méně tuku, cukru, více chutí. Naše jídla neobsahují umělá dochucovadla na jiné než přírodní bázi. Jdeme cestou více zeleniny, přírodních nápojů a ovoce.
Máme respekt k našim zákazíkům, přírodě, k dodavatelům a našim spolupracovníkům.
Máme rádi a podporujeme různorodost v našich jídlech i v našem týmu. Naše poslání jde daleko nad rámec naší kuchyně a našich dodavatelů. Jde nám o udržitelnost a odpovědnost k životnímu prostředí, respekt k biodiverzitě a k odpovědnému využívání zdrojů.